Iszinik 100

a fordított Kinizsi Százas

Gyakran Ismételt Kérdések
Válasz: Korábban a Kinizsi Százas is Szárligeten ért véget, bár az utóbbi években(és a 90-es években is) Tatán volt a cél. 2 helyről nem indulhat az Iszinik, így mi maradtunk a Szárligeti indulásnál. Házi feladat tatai indulással teljesíteni az ISZINIK-et mondjuk december 25-én, akkor legalább nem csábítanak a kocsmák megállásra :)
Válasz: Úgy gondoljuk, hogy a tömegrajtnak jó hangulata van, és korábban a Kinizsi Százas is tömegrajttal indult. Azért ilyen "későn", mert aki távolabbról jön, az korábban nehezen ér oda. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a többség már reggel, világosban ér célba, tehát kora hajnali indulásnál is ugyanannyit töltenél világosban a terepen.
Válasz: Az útvonal a Pilisben a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén halad, ahol csak a kijelölt kerékpárutakon lehet kerékpározni. Másrészről, a kerékpáros túrához a mezőny végére pedig a biztonság kedvéért kerékpáros seprű kellene. Ezek megszervezését sajnos nem tudjuk elvállalni. Továbbá, a tömegrajt miatt az első kilométereken akadályoznák is egymást a gyors gyalogosok ill. futók és a kerékpárosok.
Válasz: A Kinizsi hagyományosan "spártai" túra - mi igyekszünk egy kicsit többet szolgáltatni. Tornyópusztán banán, vértestolnai műútnál hot-dog, Bányahegyen nápolyi, Bika-völgyben tea, Mogyorósbányán zsíroskenyér, Getén sós ropi, Kesztölcön csoki, banán, Szántói műútnál tea, körözött, mandarin, a célban pedig virlsi vár.
Válasz: A vízvételi lehetőségek erősen korlátozottak. Vértestolnai műútnál (25. km ellenörzőpont), vízvétel korlátozott mennyiségben (kannából) az ellenőrző ponton. Péliföldszentkereszt, Szent-kút (a kék jelzésen balra 600 m) Mogyorósbánya: Kakukk vendéglő (ellenőrzőpont) Tokod: nyomós kút (kivételesen hideg időben lehet hogy nem működik, ebben az esetben a frissitőponton kannából lehetséges a vízvétel) Dorog: Molnár kocsma (ellenőrzőpont)
Válasz: Lakott település kevés van az úton, az első Mogyorósbánya, majd Tokod, utána Dorog és Kesztölc van még az útvonalon. Tornyópusztán 7:30-12:30 között tart nyitva a vegyesbolt, ami a túra útvonalától kb. 400 méter kitérő. Mogyorósbányán nyitva lesz nemcsak a Kakukkk kocsma, hanem a Leonardo étterem is. A dorogi Molnár kocsma a túrán az utolsó hely ahol fedett helyen lehet pihenni, itt viszont közvetlen a kocsma mellett 22:00 óráig nyitva tartó élelmiszerbolt van. Ezért ha valaki anyagilag bevállalhat némi plusz kiadást, az éjjelre szükséges élelmet és innivalót nem kell cipelje Dororgig, itt be tud vásárolni. A kesztölci Hársfa kocsma nyitvatartása rapszodikus, forgalomtól/üzemeltetőtől függően évről évre változik, tehát nem érdemes ezzel számolni.
Válasz: Van, az ISZINIK100 és az ISZI50 résztvevőinek Szárligetről a Békásmegyeri illetve Mogyorósbányai célba nyújtunk csomagszállítási lehetőséget.
Válasz: A túra útvonala Szárligettől Kesztölcig majdnem végig az Országos Kéktúra útvonalát követi. Egyetlen kivétel van:
- Péliföldszentkereszt és Mogyorósbánya között az Iszinik a K+ jelzésen rövidít, tehát a bajóti Öregkő látogatását később pótolnod kell, vagy bevállalod a plusz kitérőt. A 100-as távon indulóknak ezt nem ajánljuk, az 50-es távon indulóknak viszont igen!
Tokod környékén a túra most már végig a K jelzésen halad!
Válasz: Nem, csak az ISZINIK 100-on van ilyen korlátozás. A rövidebb távokon a 18 évnél fiatalabbakat is várjuk!
Válasz: Nem, a rajtoláshoz orvosi igazolás nem szükséges!!
Válasz: Igen, megkérünk minden indulót, hogy az igazolófüzetben leírt útvonalat kövesse, tudatosan ne röviditsen.
Kapcsolat


A főszervező elérési adatai:

Székely Rolf Dániel
1045 Budapest Berda J. u. 40 7/39
Email: daniel.szekely@swarovski.com
Telefon:
+36 20 9891031
illetve
+43 6769 691769


Megtalálsz minket a facebook-on is: Iszinik csoport

Az előnevezéshez kérjük az alábbi bankszámlaszámot használd:

Számlatulajdonos : Székely Rolf Dániel
Számlaszám: 10918001-00000019-88640008
Bank : Unicredit